„Din păcate, nu voi fi la moțiune, pentru că este o delegație la o conferință a OECD-ului, m-am înscris de foarte multă vreme și mă duc acolo cu o intervenție, mi-e rușine să spun acum «pardon, știți, nu mai vin, nu mai pot să-mi exercit angajamentul». Personal, nu acord foarte mari șanse acestei moțiuni. Pentru ziua de alaltăieri, ar fi trebuit să existe o mobilizare suficient de mare, încât să pot să vă spun altceva decât v-am spus. De la 194 de prezențe în sala de plen până la 233 distanța e foarte mare. Din experiența mea de parlamentar, v-aș spune că în general am constatat voturi mai puține decât semnături. Am citit moțiunea, este destul de superficială, m-aș fi așteptat să aibă un alt conținut, după discursurile pe care le-am auzit public, din păcate, moțiunea nu dovedește un conținut suficient de important, încât să poată fi convingător și pentru cei care n-ar avea pornirea să semneze moțiunea sau să o voteze”, a declarat, vineri, pentru RFI, Ecaterina Andronescu.
Senatorul PSD a precizat că nu a putut vota, miercuri, ordinea de zi privind citirea moțiunii de cenzură în Parlament, deoarece nu i s-a înregistrat nici măcar prezența.
„Eu am introdus cardul în aparat. Nici prezența nu s-a înregistrat. N-am văzut, n-am fost atentă că acest aparat nu funcționează și când am realizat, atunci când efectiv am exercitat votul, deja m-am ridicat să spun că aparatul meu nu funcționează, era prea târziu. A fost un accident”, a subliniat Andronescu.
Moțiunea de cenzură a fost citită, joi, în plenul Parlamentului. Doar 128 de aleși au fost prezenți în sala de plen, din totalul de 465.
Moțiunea de cenzură trebuia să fie citită miercuri, iar votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca dezbaterea și votul asupra moțiunii să aibă loc joia viitoare, de la ora 10.00.
Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, în contextul votului de miercuri.
Numele moțiunii de cenzură inițiată de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”. În textul documentului obținut de MEDIAFAX, Opoziția vorbește despre șansele pe care România le-a ratat în perioada guvernării PSD și despre „incompetența” premierului Viorica Dăncilă.